
אדריכלות בסגנון מודרני
אדריכלות בסגנון החיים העכשווי
אדריכל מיומן נדרש להתאים את עצמו לרוח התקופה, תוך שהוא שומר על ערכים בסיסיים של מקצועיות, אמינות וירידה לפרטים הקטנים. מטבע הדברים, אמנות האדריכלות עוסקת בתכנון ועיצוב מבנים וחללים ולכן היא מושפעת משורה ארוכה של פרמטרים ותהליכים. כתוצאה מכך, יש גם הבדל בין אדריכלות מודרנית וקלאסית ולכל סגנון מאפיינים אחרים.
אדריכלות בסגנון מודרני עונה בראש ובראשונה על דרישות התואמות את סגנון החיים העכשווי. המשמעות בפועל היא אדריכלות בסגנון מודרני בוחנת את הפונקציונאליות כקריטריון ראשי – ומציבה בראש סדר העדיפויות את הנוחות, המינימליזם והיציבות. מעבר לכך, בגישה המודרנית, יוכל האדריכל להביא לידי ביטוי את חווית המשתמש ולמלא מגוון פונקציות פסיכולוגיות. את זה אפשר לראות לא רק באופן שבו הבתים מתוכננים ומעוצבים, אלא גם בחומרים המשמשים לבנייה והקמה שלהם.
שנית, אדריכלות בסגנון מודרני מעצבת את הסביבה הבנויה האנושית ומבססת את התכנון על חומרים, מרקם, צבעי קירות ושילוב עם מאפייני המרחב. סגנון מודרני לעיצוב מבנים ציבוריים למשל יחבר ביניהם לבין מדרכות ונתיבי אופניים ברחוב, בעוד בסגנון שמיושם בבתים פרטיים יהיה אפשר לראות קשר מובהק בין חלל הפנים של הסלון והמטבח לבין חלל החוץ של החצר, המרפסת והגינה.
אדריכלות בסגנון מודרני | איך זה נראה בפועל?

על רקע האמור לעיל אפשר גם להיכנס לעובי הקורה כדי לנסות ולהצביע על כמה מאפיינים קונקרטיים של אדריכלות בסגנון מודרני. קודם כל, המאפיין הבולט ביותר של אדריכלות בסגנון מודרני הוא קווים נקיים, ישרים ואופקיים. אדריכל שמעצב בתים בסגנון מודרני נשאר קונקרטי משלב התכנון ועד הביצוע והקווים הישרים והאופקיים עוזרים לו לשמור על גיאומטריה פשוטה.
בפועל, זה אומר שבאדריכלות בסגנון מודרני אין כמעט עיטורים, פיתוחים ודקורציה שמעמיסה על העין האנושית ועל הרושם הראשוני. זהו סגנון שבו המינימליזם מקבל עדיפות ובאדריכלות כזו לא מתפשרים על פחות מהטוב ביותר. אם בכל זאת מעוניינים לשלב פריטים דקורטיביים בבית הפרטי שמעוצב בסגנון מודרני, ניתן לעשות זאת בחלל הפנים – אך בצורה סולידית בלבד.
מלבד זאת, בדומה לסגנונות אחרים, גם הערכים שמאפיינים אדריכלות בסגנון מודרני מלווים הן את עיצוב הפנים והן את חלל החוץ. המשמעות היא שמרבית הגגות של בתים פרטיים למשל יהיו שטוחים, בעוד בבנייני משרדים הם יישארו גבוהים ואחידים. זו דוגמא מצוינת לאופן שבו אדריכלות בסגנון מודרני נשארת זהה גם בסוגים שונים של מבנים, או לאופן שבו אדריכל יכול להביא לידי ביטוי את הפרקטיקה על חשבון התאוריה.
באיזה חומרים משתמש אדריכל
לטובת השגת הסגנון המודרני?
האמת היא שהשילובים בין החומרים השונים הם אלו שמאפשרים לאדריכל להתכתב עם ערכי המשפחה וצרכי הלקוחות. כל אדריכל יכול להחליט איזה טקסטורות ליצור על ידי השילוב בין חומרי הגלם, או באיזה אופן להפגיש ביניהם. כל עוד התוצאה הסופית עולה בקנה אחד עם הערכים המנחים של סגנון עיצוב מודרני, התוצאה תהיה שווה את ההשקעה.

היבט לא פחות משמעותי של אדריכלות בסגנון מודרני הוא חומרי הגלם שבהם אדריכל בוחר להשתמש לצורך הקמת הקונסטרוקציה. בניגוד לסגנון הכפרי שבו משתמשים בעץ, באבן ובחומרים טבעיים, כאן החומרים השכיחים הם בטון, פלדה וזכוכית. יש כמובן אפשרות לשלב את העץ בסגנון עיצוב מודרני, אך כדאי שהוא לא ישתלט על מראה חלל הפנים או החוץ אלא רק ישלים אותו.
לא לשכוח את הצבעים
באדריכלות מודרנית בוחרים להשתמש בצבעים כמו לבן, אפור ושחור וכך לשמור על מראה נקי ואלגנטי. בתוך כך, חשוב לציין שהחומרים השכיחים המשמשים לעיצוב בתים ומשרדים מודרניים הם גם אלו שמתכתבים בצורה המחמיאה ביותר עם צבעים אלו. זו הסיבה שבגללה הבטון האפור משולב עם הזכוכית השקופה, הפלדה השחורה נפגשת עם החיפוי הלבן וכן הלאה.
הידע הקיים בעידן המודרני מאפשר לגייס גם את הצבעים הנבחרים עבור סגנון העיצוב לטובת פונקציונאליות. לצד גאומטריה פשוטה וברורה, הצורה של המבנה נובעת מהפונקציה וכך גם הצבע שלו. לראייה, יש בתים פרטיים שמעוצבים בסגנון מודרני ונצבעים רק בלבן על מנת לחסוך באנרגיה ולשפר את הבידוד התרמי. לעומתם, בנייני משרדים עם פאנלים סולריים מעוצבים בחלקם בשחור וזאת דווקא כדי לקלוט את השמש. בכל אחד מהמקרים הללו, הצבעים מתכתבים עם הסגנון וממשיכים אותו.
